De werking van de Vlor in coronatijden

In het kader van de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden, pasten we vanaf 16 maart de werking van de Vlor aan.

Vergaderingen

De vergaderingen vinden niet plaats in het Zenithgebouw. Waar nodig en mogelijk, wordt verder gewerkt aan adviezen via schriftelijke procedures en televergaderingen.

Bereikbaarheid

De kantoren van de Vlor zijn tot nader order niet toegankelijk. Het secretariaat blijft bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur via het algemene telefoonnummer 02 219 42 99. Alle medewerkers werken thuis en zijn bereikbaar via e-mail of via hun rechtstreeks telefoonnummer, te vinden op www.vlor.be/contactpersonen

foto: Elena Vanthienen (Dé Kunsthumaniora)

Steunboodschap

De nooit geziene gezondheidscrisis waar we met z’n allen in zitten, heeft ook het onderwijs op zijn kop gezet. We worden allemaal voor complexe uitdagingen gesteld: de inrichters, het personeel, clb, leerlingen, studenten, cursisten, de ouders, maatschappelijke organisaties, ….

Al die betrokkenen zijn op zeer korte tijd aan de slag gegaan om onderwijs zo goed mogelijk te blijven garanderen voor iedereen, ook voor de meest kwetsbare groepen. Dat vraagt van iedereen heel wat organisatie en creativiteit en verdient alle respect.

Laat ons hopen dat het einde van deze crisis snel in zicht is. We kijken er alvast naar uit om alle vertegenwoordigers van de inrichters en gebruikers opnieuw samen te brengen aan de tafel van de Vlor om samen de uitdagingen aan te gaan voor een goede doorstart van ons onderwijs. Door zijn unieke samenstelling is de Vlor het uitgelezen forum om samen na te denken over wat deze crisis ons geleerd heeft, als inrichter, deelnemer of andere betrokkene in onderwijs. Maar dat is werk voor later.

In tussentijd werken we aan prioritaire dossiers via schriftelijke procedures of online vergaderingen. Ook blijven we vandaag en morgen het aanspreekpunt voor de minister en het beleid. Maar we willen ook dienstbaar zijn: als er uitdagingen zijn, klein of groot, waarmee we jullie van dienst kunnen zijn, aarzel niet ons die vraag voor te leggen. We bekijken dan wat mogelijk is