Seminaries voor de beleidsagenda onderwijs

In aanloop naar de Vlaamse verkiezingen formuleert de Vlor zijn verwachtingen voor het toekomstig onderwijsbeleid. De Raad wil een beleidsagenda voor het onderwijs uitwerken, waarmee de volgende Vlaamse regering, en in het bijzonder de volgende minister van Onderwijs, aan de slag kan. De beleidsagenda zal focussen op strategische prioriteiten voor de volgende bestuursperiode.

In de voorbereiding van die beleidsagenda leggen we de link tussen onderwijsbeleid, onderwijspraktijk en wetenschappelijk onderzoek. Dat zal gebeuren in seminaries, waarin we actief op zoek gaan naar input vanuit wetenschappelijk onderzoek, om die te verbinden met wat er leeft in het onderwijsveld.

We nodigen graag het brede onderwijsveld uit om in gesprek te gaan met onderzoekers rond drie thema’s: diversiteit in schoolteams (datum volgt nog), mentaal welzijn van onderwijspersoneel (1 juni, inschrijvingen afgesloten) en onderwijskwaliteit (21 juni). De seminaries vinden telkens vanaf 13u plaats in het Huis van het Nederlands (Philippe de Champagnestraat 23, Brussel).

Schrijf u in voor een of meerdere seminaries hieronder:

Diversiteit in schoolteams: najaar 2023 - datum wordt binnenkort bekend gemaakt

Lees meer

Mentaal welzijn van onderwijspersoneel: donderdag 1 juni (inschrijvingen afgesloten)

Lees meer

Onderwijskwaliteit: woensdag 21 juni (VOLZET)

Lees meer