Christof De Mol

vrijgesteld secretaris COV

lid van de commissie Onderwijs en Samenleving

Goed onderwijs is geloven in mensen

Geloven in het talent, de kracht en de mogelijkheden van onze leerkrachten en onze leerlingen is voor mij de eindterm die iedereen die met onderwijs bezig is moet halen.

Ik zou hier tientallen praktijkverhalen kunnen ophangen van leerlingen waarin ik geloofde en die het uiteindelijk gemaakt hebben. Of die al lang blij waren dat er eindelijk iemand in hen geloofde. Ondanks misprijzen van ouders, klasgenoten en gezagsdragers allerhande.

Iedereen kan iets, niemand kan alles.

Het is alleen zaak om dat talent te onderkennen, erin te geloven en dat te blijven voeden.

De kracht van geloven in mensen, geloven in groepen en hen samenbrengen is sterker dan mensen verdelen. Dat is wat de Vlor succesvol doet. Met een open geest en een gezond overleg met waarachtige argumenten kan men elkaar vinden. Zo wil ik graag meebouwen aan goed onderwijs vanuit de basis.

Ons werk in de commissie vluchtelingen resulteerde zo in een advies dat door de minister opgepikt werd en waardoor middelen beschikbaar kwamen om voor de jongste vluchtelingen, kleuters van drie en vier, in te zetten. Ook zij verdienen goed en aangepast onderwijs, zo vroeg mogelijk. De talenten die bij vluchtelingen aanwezig zijn zitten soms onder een flinke laag eelt maar kunnen alleszins bijdragen aan een betere wereld, hier of in het land van herkomst.

Lees hier meer over de quote van de dag