School ❤ onderzoek. Interactieve inspiratietweedaagse voor leraren en onderzoekers

Op donderdag 28 en vrijdag 29 april 2022 organiseren het departement Onderwijs en Vorming en de Vlaamse Onderwijsraad een derde editie van ‘School ♡ Onderzoek’, een interactieve inspiratiedag voor leraren en onderzoekers. Je leest het goed, deze editie telt niet één maar twee dagen vol inspiratie!  

Met School ♡ Onderzoek willen we de relatie tussen onderzoek en de onderwijspraktijk versterken. Ook deze keer gaat het om kennisdeling, inspiratie en de ontmoeting tussen onder meer leraren(teams), schoolleiders, begeleiders, lerarenopleiders en onderzoek(ers). We doen dat via verschillende presentaties, plenaire lezingen, filmpjes, interactieve werksessies en inhoudelijke reflectiesessies.  

  • Dag 1 (donderdag 28 april) staat in het teken van informeren en kennisdelen via een webinar.  
  • Op dag 2 (vrijdag 29 april) organiseren we in Brussel een fysieke ontmoetingsdag. Dan leggen we de nadruk op verdieping, netwerken en interactie met de deelnemers.  

Onderwijsprofessionals  gebruiken heel wat informatie om goed onderwijs aan te bieden. Ook onderzoek kan inspiratie bieden in hun dagelijkse werking. Met school ♡ onderzoek willen we de relatie tussen onderzoek en de onderwijspraktijk versterken. 

Wil jij als onderzoeker of vanuit de praktijk een bijdrage leveren?

Bekijk hier de oproep voor onderzoeksvoorstellen en praktijkvoorbeelden