Krachtlijnen voor een sterk basisonderwijs: de lerarenopleidingen als partner

donderdag 12 oktober 2017 - Leuven

Op basis van een strategische verkenning formuleerde de Vlor een advies met de krachtlijnen voor een sterk basisonderwijs.

Voor die krachtlijnen zijn de lerarenopleidingen een belangrijke motor. De studiedag besteedt aandacht aan de manier waarop toekomstige leraren worden opgeleid om de ‘krachtlijnen voor een sterk basisonderwijs’ mee vorm te geven.

Focus op inspirerende praktijkvoorbeelden uit de lerarenopleidingen

Hoe werken de lerarenopleidingen, vaak in samenwerking met het basisonderwijs, rond de krachtlijnen in de vorming van toekomstige leraren?

De studiedag zal heel wat inspirerende praktijkinitiatieven uit de lerarenopleidingen aan bod laten komen. Docenten en opleidingsverantwoordelijken van de lerarenopleidingen kleuter- en lager onderwijs, leraren en leidinggevenden in het basisonderwijs, beleidsmakers zijn van harte welkom om ervaringen uit te wisselen en de dialoog aan te gaan over de rol van de lerarenopleidingen als partner voor een sterk basisonderwijs.

Ben je betrokken bij een interessant initiatief en heb je zin om een bijdrage te leveren aan de studiedag? Deel hier je praktijkvoorbeeld. Dit kan tot uiterlijk 4 mei 2017.

Meer info en programma volgen

i.s.m. Velov, de beroepsvereniging voor Vlaamse Lerarenopleiders

Praktische info

Oct
12
2017
van 09:00 tot 16:00
  • Locatie:

    VAC Leuven - Dirk Boutsgebouw

website door wieni met Drupal