Bruggen bouwen tussen secundair en hoger onderwijs: de onderwijsloopbaan van jongeren

woensdag 2 mei 2018 - Brussel

Studie- en ontmoetingsdag van het secundair en het hoger onderwijs

De overgang van het secundair naar het hoger onderwijs is voor jongeren een belangrijk scharniermoment in hun onderwijsloopbaan. Met deze studiedag willen we de dialoog tussen het secundair en het hoger onderwijs hierover versterken.

De bedoeling van de studiedag is om met respect voor de eigenheid van elk onderwijsniveau informatie uit te wisselen over de eigen visie op onderwijsloopbaanbegeleiding/studiekeuzebegeleiding, de wijze waarop dit in scholen en instellingen vorm krijgt en instrumenten en methoden die hierbij gehanteerd worden. Kennis delen en van elkaar leren staat centraal op deze studiedag.

Naast toelichtingen door experten en getuigenissen van ervaringsdeskundigen, komen ook praktijkvoorbeelden aan bod, zoals bestaande samenwerkingsinitiatieven tussen het secundair en het hoger onderwijs.

programma en inschrijven vanaf 15 maart

Praktische info

May
2
2018
van 10:00 tot 16:00
  • Doelgroep: medewerkers onderwijs- en studentenbeleid, clb-medewerkers, studiekeuzebegeleiders, pedagogische begeleiders, schoolverantwoordelijken (directeurs, middenkader), opleidingsverantwoordelijken hoger onderwijs
  • Locatie:

    Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 – Brussel

website door wieni met Drupal